Sectoradviezen

Huis voor de Kunsten Limburg

Het Huis publiceert de komende tijd notities over de impact van de coronacrisis op de Limburgse cultuursector. We verzamelen ze hieronder. 

KNMO

De maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan hebben grote impact op muziekverenigingen. Repetities, concerten en muzieklessen mogen niet of alleen op een aangepaste wijze doorgaan. De landelijke koepelorganisatie voor muziekverenigingen, de KNMO, adviseert middels publicaties op hun website.

Koornetwerk Nederland

Ook de koorsector gaat in deze corona-crisis door turbulente tijden heen. Niet samen kunnen zingen wordt als een groot gemis ervaren. Koornetwerk Nederland ervaart dat er behoefte is aan informatie over mogelijkheden om weer te kunnen herstarten met samen zingen. Daarom zijn zij o.a. een Facebook-groep gestart. Middels updates op hun website informeert het netwerk de achterban.

Cultuur & Ondernemen

Cultuur & Ondernemen heeft een stappenplan ontwikkeld om verenigingen inzicht te geven in hoe ze er financieel voor staan. Het helpt om dingen op een rijtje te zetten. 

Corona hulploket

Corona hulploket

maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur