tot 15 oktober 2020

Platbook 24: ‘Wendj taege’

talentontwikkeling
limburgse taal

Oproep aan Limburgse schrijvers om werk in te sturen.
In november 2020 verschijnt al weer de 24e editie van Platbook, een bundel met literaire teksten in de verschillende dialecten van het Limburgs.

‘Wendj taege’

Iedere uitgave heeft een ander onderwerp en een andere bekende Limburger als redacteur. Ditmaal is het thema  ‘Wendj taege’ en Robert Doyen, opleidingsmanager Taal+ van het Vista College, zal deze keer de eindredactie verzorgen.

Wind tegen kun je letterlijk en figuurlijk interpreteren. Een tegenvaller op het werk, in de liefde, in het creatieve proces. Wielrenners hebben liever de wind in de rug, maar soms -als je iets van je af wilt zetten- is wind tegen welkom. Effe uitwaaien wordt juist heel positief gewaardeerd, zeker in tijden van Home Office. Een molenaar zal zeggen: kom maar op met die wind.

Maak een gedicht of verhaal

Vraag aan de Limburgs schrijvende auteurs is dus: maak een gedicht of verhaal aan de hand van het thema van maximaal 600 woorden en stuur het werk naar paul@uitgeverijtic.nl vóór 15 oktober a.s.

Over Platbook

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven. Iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord. Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept). Platbook is voor 9,90 euro te koop in de webshop van Uitgeverij TIC.

Ton van de Wijngaard

drs. Ton van de Wijngaard

streektaalfunctionaris

deskundigheidsbevordering, cultuurbeleid
limburgse taal
dinsdag t/m vrijdag