nieuwe datum volgt

VERPLAATST Masterclass Special Arts

cultuureducatie, cultuurparticipatie, talentontwikkeling
beeldende kunst, letteren, theater

Over het begeleiden van kwetsbare doelgroepen door middel van kunst.

I.V.M. HET CORONAVIRUS IS DEZE ACTIVITEIT AFGELAST. NIEUWE DATUM VOLGT.

Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseerde het afgelopen jaar, in samenwerking met een aantal Limburgse centra voor de kunsten, diverse beeldende kunst activiteiten waarin deelnemers met én zonder beperking en diverse achtergronden, samen les kregen in deze discipline. De uitwerking bleek succesvol en inspirerend.

Op grond van deze bevindingen organiseert het Huis in samenwerking met Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg en Stichting Special Arts op 24 april a.s. (nieuwe datum volgt) een dagvullend programma. Daarmee bieden wij initiatiefnemers en professionals in het vakgebied de kans zich te verdiepen in het begeleiden van kwetsbare doelgroepen waarbij de kunstbeoefening centraal staat.

Drie good practices vanuit de kunstdisciplines poëzie, beeldende kunst en theater bieden tijdens de Masterclass, op inspirerende wijze en vanuit hun eigen discipline, inzicht in hoe de kunstdisciplines ingezet kunnen worden om talent te stimuleren en te ontwikkelen.

Doelgroep

De Masterclass Special Arts is geschikt voor de volgende personen:

  • (kunst-)docenten
  • Educatiemedewerkers
  • Coaches
  • Activiteitenbegeleiders

Val je niet in één van deze doelgroepen en wil je toch deelnemen, neem dan contact op met onderstaande contactpersoon.

Programma

09.30 uur            Inloop
10.00 uur            Start: introductie en dialoogsessie
11.00 uur            Workshopsessie 1


12.00 uur            Lunch

13.30 uur            Workshopsessie 2
14.30 uur            Workshopsessie 3

15.30 uur            Napraten en afsluiting
16.00 uur            Einde

Masterclass Special Art
foto: Freepik

Deelname

Deelname aan deze dag is gratis en inclusief lunch. Heb je interesse om deel te nemen? Schrijf je dan in via de inschrijfbutton.

*Het Huis volgt neemt het landelijke advies over om activiteiten in verband met besmettingsgevaar van het coronavirus (COVID-19) te annuleren. De Masterclass Special Arts wordt daarom uitgesteld. Het Huis volgt de ontwikkelingen op de voet. Indien er nieuwe maatregelingen worden ingesteld die van invloed zijn op de Masterclass communiceren wij dit met de deelnemers/ geïnteresseerden.

Praktisch

Vrijdag verplaatst, datum volgt. 
Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg, Ondernemersplein Limburg, Steegstraat 5, 6041 EA Roermond

Samenwerking

De Masterclass Special Arts is een samenwerking tussen het Huis voor de Kusten Limburg, Stichting Special Arts en Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg.

Special Arts richt zich op kunst en handicap. De stichting bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen.

Het Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg organiseert scholing, training en inspiratie voor alle medewerkers van kunstencentra in de provincie Limburg.

Eddy Thonon

Eddy Thonon MEd

consulent beeldende kunst

talentontwikkeling, cultureel ondernemerschap
beeldende kunst
dinsdag, donderdag en vrijdag