Dansdag Sittard-Geleen

talentontwikkeling
dans

Dansers uit de regio Sittard-Geleen volgen workshops van gerenommeerde dansers in verschillende dansstijlen. De dag wordt gezamenlijk afgesloten met een voorstelling waarin dansgroepen en individuele dansers hun eigen choreografieën tonen op het podium.

Op zondag 19 mei gaan tijdens de Week van de Amateurkunst de voetjes van de vloer! Het Huis voor de Kunsten Limburg en de Domijnen nodigen jou en je dansgroep uit voor de Dansdag Sittard-Geleen. Doe mee met workshops van gerenommeerde dansers én treedt met je eigen choreografie op in de grote zaal van Schouwburg De Domijnen voor een uitzinnig publiek! Het Open Podium is gratis toegankelijk voor publiek.

Programma 

Tijdens de Dansdag op 19 mei neem je deel aan twee workshops. De eerste workshop is een Jazz-Funk workshop door danser Tommie Janssens. De andere is een workshop Moderne Dans door Marika Meoli. Daarnaast is er ook ruimte om de doorploop (je eigen choreografie) te oefenen op het grote podium van Schouwburg De Domijnen. Na de workshops en de doorloop is er een gezamenlijke maaltijd. De avond die volgt staat in het teken van optredens op het grote podium die door de groepen

13.00-14.15 uur: Workshop 1
14.30-15.45 uur: Workshop 2
16.00-17.15 uur: Doorloop
17.30-18.30 uur: Gezamenlijke maaltijd
19.00-20.30 uur: Open Podium: presentaties eigen choreografieën

Het Open Podium is op 19 mei gratis toegankelijk voor publiek. Gratis tickets zijn te verkrijgen via De Domijnen.

Tommie Janssens

Tommie JanssensTommie Janssens, 26 jaar oud, komt uit Roermond maar woont inmiddels 10 jaar in Amsterdam. Hij werkt momenteel als uitvoerend danser binnen en buitenland voor o.a. programma’s als: Dancing with the Stars, Dance Dance Dance, The voice of Holland. Naast optreden vind hij lesgeven/choreograferen ook heel leuk.

Marika Meoli 

Marika MeoliMarika Meoli was born in Grosseto (Italy), the 28-05-1992. At the age of 11 she got in Accademia Nazionale di Danza in Rome where her dance carrier started. After graduating at Codarts in 2015 she had the possibility to deepen more her artistic skills by working and freelancing with different dance companies and visual artists around Europe. She is currently performing with Gotra/Joost Vrouenrates (NL) since 2015 and she part of the collective dance group of Alexis Blake (US). In her past she also collaborated with different choreographers and theaters as Micheal Keegan-Dolan (IR), Beate Hohn (DE), Daniele Ninarello (IT) , Theater Aachen (DE), Teatro La Fenice (IT).

Deelnemen

Deelname is alleen mogelijk voor dansgroepen van dansscholen en individuele dansers uit de regio Sittard-Geleen / Westelijke Mijnstreek. 
Aanmelden vóór 22 april aan via onderstaande aanmeldbutton. Je wordt dan geleid naar een externe pagina. 
Bij inschrijving heb je de keuze uit twee mogelijkheden: Dansdag Sittard-Geleen zonder maaltijd en Dansdag Sittard-Geleen met maaltijd. Kies het aantal tickets dat je nodig hebt. Schrijf je een groep in, selecteer dan zoveel tickets als dat de groep groot is (incl. dansdocent en-/of begeleiders). 

Kosten
Deelname Dansdag programma: € 6,50 per persoon 
Deelname Dansdag programma en maaltijd: € 9,00 per persoon
De betaling wordt bij aanmelding direct voldaan via iDeal. 


Maaltijd
De Domijnen verzorgt tussen 17.30 en 18.30 uur een maaltijd (bestaande uit soep en broodjes) zodat jij je energie weer kunt aanvullen en je tot in de puntjes kunt voorbereiden op je grote optreden tijdens het Open Podium.

Samenwerking

Deze Dansdag wordt georganiseerd i.s.m. De Domijnen ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunst.

Grace Bellel

Grace Bellel BA

consulent dans

talentontwikkeling, deskundigheidsbevordering
dans
maandag, dinsdag en donderdag