RESET summer Xtra

talentontwikkeling
dans

Workshopprogramma voor gevorderde jonge dansers met professionele dansambities.

Wil jij van dansen je beroep maken?
Wil je ook in de zomervakantie dansen?
Zoek je naar workshops met kwaliteit?
Dan is RESET Summer Xtra iets voor jou!

In een speciaal programma krijg je een week lang verdieping in dansdisciplines en technieken die tegenwoordig van dansers gevraagd worden door dansacademies, choreografen en gezelschappen. Neem je kans en verbreed je horizon, want de danser van de toekomst is veelzijdig!

Wanneer: 5 t/m 9 augustus 2019 (iedere dag van ca. 10.00-16.00 uur)
Locatie: Swalmerstraat 67-69 te Roermond
Voor wie: gevorderd danstalent van 12 t/m 18 jaar
Kosten: €100,-
Inschrijven: tot 1 juni 2019 (middels de inschrijfbutton onderaan deze pagina) 

De workshopsRESET summer Xtra


Contact-improvisatie/partnering - door Bilal Bachir 
Met een mix van technische en vrije oefeningen leer je gebruik te maken van je gewicht, de zwaartekracht en ontspanning. Je leert te luisteren naar het lichaam van de ander, om zo samen een flow te creëren.

Bilal Bachir is een veelzijdige danser en performer. Sinds zijn afstuderen aan de ArtEZ Dansacademie werkt hij in projecten over de hele wereld. Bilal is gespecialiseerd in het fuseren van verschillende danstechnieken. 


Urban dance - door André ‘Drosha’ Grekhov

Je gaat op onderzoek in de basiselementen van verschillende urban stijlen en verdiept je in de bewegingskwaliteiten van diverse technieken. Al doende leer je de rijkdom van deze danscultuur kennen.

RESET summer XtraAndré ‘Drosha’ Grekhov is sinds 1997 wereldwijd actief in de urban dance scène. Hij heeft zich verdiept in verschillende stijlen (breaking, popping, house, hiphop, experimental) en geeft al meer dan 15 jaar les. In 2012 won hij de grootste battle ter wereld (Juste Debout) en voor zijn theaterwerk kreeg hij in 2013 de Dansprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Dansbeleving en -expressie - door Anneke Schröder RESET summer Xtra
Deze workshop gaat over de ‘binnenkant’ van je dansen. Hoe vul je je bewegingen in? Hoe geef je vorm aan je expressie en hoe leg je jouw persoonlijkheid in de dans? Je werkt vanuit jouw eigen uniciteit en kwaliteit aan een geloofwaardige en oprechte presentatie als danser.

Anneke Schröder is theatermaker, coach en docent. Ze studeerde af aan de theaterschool in 1989 en is sindsdien werkzaam bij diverse gezelschappen en scholen in Brabant. Daarnaast is ze docent dansexpressie en gebruikt ze deze werkwijze in haar voorstellingen, workshops en lessen.

Gaga-techniek - door Xanthe van OpstalRESET summer Xtra
Je gaat de oneindige mogelijkheden van je lichaam herontdekken. Gaga is een bewegingsvorm die is ontwikkeld door Ohad Naharin. Het leert je kracht en flexibiliteit te vinden terwijl je gebruikmaakt van je zintuigen en verbeeldingskracht. Je wordt uitgenodigd om een nieuwe connectie te maken met je lichaam en je plezier voor beweging.

Xanthe van Opstal begon haar danstraining aan de Vooropleiding Dans in Venlo, om daarna verder te studeren aan de Rotterdamse Dansacademie. In 2014 begon haar professionele loopbaan bij het NDT2. Van 2016 tot 2018 danste ze met het Batsheva Ensemble in Israël, waar ze tevens is opgeleid tot gecertificeerd Gaga-docent. Op dit moment woont ze in Nederland waar ze werkt als freelance danser en Gaga-docent.

Meer informatie

Download hier de flyer van RESET summer Xtra.
Download hier het rooster van RESET summer Xtra.

Grace Bellel

Grace Bellel BA

consulent dans

talentontwikkeling, deskundigheidsbevordering
dans
maandag, dinsdag en donderdag