Talent in Beeld: Tijn Bosch

1 dec 2018
financiering, talentontwikkeling
muziek

Een van de vijf talenten uit het tv-programma Talent & Co, waar wij achter de schermen nauw bij betrokken zijn. 

Tijn Bosch (Maastricht, 2004) is een van de vijf jonge Limburgse talenten die vanaf december te zien zijn in het programma Talent & Co op L1 TV. Hij werd gescout via Kunstbende Limburg, waar hij in 2017 voor het eerst aan deelnam. “Toen ik tien was, begon ik met DJ’en. Daarvoor luisterde ik wel al veel dance en electromuziek en bekeek ik op YouTube alle optredens van grote namens als DJ Hardwell en Martin Garrix. Ook kreeg ik een keer les van een lokale DJ. Toen ik op een avond thuiskwam van de voetbaltraining, namen mijn ouders me mee naar boven en daar stond een echte DJ-set! Een moment om nooit te vergeten. Na een paar weken goed oefenen draaide ik al mijn eerste feest in Genhout, het dorp waar ik woon.”

Talent in Beeld: Tijn Bosch
Tijn Bosch in Club Mondial (fotograaf: LIWIFOTO)

In 2017 won Tijn in Landgraaf de Nederlandse DJ Kampioenschappen in de categorie tot 18 jaar. Optreden doet hij onder de naam DJ T12. “Mijn leukste optreden tot nu toe vond ik Castle of Love vanwege de sfeer en de aardige mensen. Ook het schoolfeest met Kerst in Club Mondial was super. Ik mocht toen een setje draaien en iedereen ging helemaal los.”

De afgelopen tijd werd Tijn voor Talent & Co regelmatig gevolgd door camera’s en gecoacht op het gebied van social media en produceren. Op 5 januari (2019, red.) staat hij samen met de vier andere kandidaten op het podium van Theater Kerkrade voor een speciale slotavond. Daarbij wordt de FSI Talent Award en 2.000 euro uitgereikt aan het talent dat zich het meest heeft ontwikkeld. “Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar ik wil er een grote show van maken. Die avond zal ik ook mijn eerste eigen track voor het eerst laten horen.” 

Dit artikel werd in december 2018 gepubliceerd in Cultureel Maandblad Zuiderlucht en op onze website.

Net zoals Paul en Viktor in hun programma laten zien dat een talent zich nooit individueel ontwikkelt, geldt voor crowdfunding ook dat samenwerking de basis is voor succes.

Talent & Co is een idee van programmamaker Paul Versteegen. Maandenlang volgden Paul en zijn compagnon Viktor Terpstra vijf getalenteerde Limburgse tieners die uitblinken in muziek en dans. Het resultaat is vanaf 1 december 2018 wekelijks op zaterdagavond vanaf 18.00 uur te zien in het nieuwe L1-programma Talent & Co. Hierin worden de talenten gevolgd in hun letterlijk grensverleggende pad naar de toekomst! Het programma laat bovendien zien waar en hoe talenten in Limburg aan de slag kunnen om hun droom na te jagen. 
 
Voor het Huis voor de Kunsten Limburg is talentontwikkeling een belangrijk speerpunt. Wij zien het als onze taak om talentvolle makers en kunstbeoefenaars te signaleren, de intrinsieke motivatie en kwaliteiten van de talenten te bevorderen en bij te dragen aan de infrastructuur waarbinnen talenten kunnen excelleren. Daarmee raakt Talent & Co aan onze kernwaarden. Onze consulenten hielpen daarom met het schrijven van het projectplan en we traden op als penvoerder richting diverse fondsen. Met succes!
 
Ook coachten wij de initiatiefnemers bij het opzetten van de crowdfundingcampagne die is gericht op de slotavond waar de talenten voor een live publiek mogen schitteren. Net zoals Paul en Viktor in hun programma laten zien dat een talent zich nooit individueel ontwikkelt, geldt voor crowdfunding ook dat samenwerking de basis is voor succes. 

Chantal Lambie - Boosten

Chantal Lambie-Boosten MA

consulent theater en fondsenwerving

verenigingsondersteuning, talentontwikkeling, financiering, deskundigheidsbevordering, cultuurbeleid
theater
dinsdag t/m vrijdag
Sandra Welters MA

Sandra Welters MA

consulent musea

financiering, cultuureducatie, deskundigheidsbevordering
musea
dinsdag- en donderdagochtend