Limburgse Femke Hauser winnaar iktoon-challenge

2 jul 2020
cultuurparticipatie
beeldende kunst

Op 30 juni 2020 was de feestelijke digitale uitreiking van de creatieve amateurkunstwedstrijd ‘Maak de zomer’ live te volgen via Facebook en Instagram. Uit 263 inzendingen selecteerden Nederlandse provincies de beste amateurkunstenaars van Nederland.

Van een zomervakantie-podcast in Overijssel en mondkapjeskunst in Zuid-Holland, tot zomerslippers van gered plastic in Zeeland en een punkmetalband die is gaan animeren in Noord-Holland. 

Uit 263 inzendingen zijn de twaalf meest opvallende en spraakmakende creatievelingen geselecteerd. Er werd per provincie één winnaar gekozen door de jury bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redouan (Redo) Ait Chitt (winnaar van de prestigieuze dansprijs De Zwaan) en presentatrice Mandy Woelkens. De jury reikte daarnaast ook een eervolle vermelding uit aan de inzending met de meeste publieksstemmen: Zo vrij als een vogel van Danielle  Oude Luttikhuis. Naast de titel ‘Beste Amateurkunstenaar van Nederland’, professionele fotografie en een interview, krijgen de winnaars een podium in hun provincie.

Beste amateurkunstenaar van Limburg Femke Hauser

Met de t-shirtcollectie ‘Lekker likken’ wil Femke jongeren deze zomer iets rebels geven zonder regels te overtreden. Jurylid Mandy Woelkens vertelt: “Mode trekt direct mijn aandacht. Mooie stijl van de illustraties en goed concept van de shirts. Het speelse en ondeugende is erg leuk. Je kan het een beetje een sexy kant op trekken door het lekker likken, terwijl bijna iedereen wel de associatie met zomer en ijsjes heeft.”

Femke Hauser - lekker likken

Patricia Peters

Patricia Peters MA

beleidsadviseur

verenigingsondersteuning, talentontwikkeling, deskundigheidsbevordering, cultuurbeleid
maandag t/m vrijdag(ochtend)