Kunst als middel tegen isolement

13 jan 2020
talentontwikkeling
beeldende kunst

Het gevoel om onderdeel uit te maken van de maatschappij is niet altijd makkelijk wanneer je een handicap hebt. Om mensen met een handicap uit het isolement te halen organiseerde Stichting Special Arts samen met de Limburgse Centra voor de Kunsten en het Huis voor de Kunsten Limburg regionale werkplaatsen. Op vijf verschillende locaties, verdeeld over de hele provincie, volgden mensen met én zonder handicap samen gratis workshops en stelden een expositie samen.

Over Special Arts

Het gevoel om onderdeel uit te maken van de maatschappij is niet altijd makkelijk wanneer je een handicap hebt. De organisatie Special Arts heeft daarom als doel om met het organiseren van (kunst gerelateerde) activiteiten voor mensen met een handicap, hen uit het isolement te halen.

Regionale werkplaatsen

Specials Arts organiseerde samen met de Limburgse Centra voor de Kunsten en het Huis voor de Kunsten Limburg regionale werkplaatsen. Op vijf verschillende locaties, verdeeld over de hele provincie, volgden mensen met én zonder handicap samen gratis workshops en stelden een expositie samen. De lessen werden verzorgd door een docent van het desbetreffende kunstencentrum. Een kunstcoach hield portfoliogesprekken met de amateurkunstenaars. 

Eddy Thonon

Eddy Thonon MEd

consulent beeldende kunst

talentontwikkeling, cultureel ondernemerschap
beeldende kunst
dinsdag, donderdag en vrijdag