Danseres Lotte Boonen wint Talent & Co

11 jan 2019
talentontwikkeling
dans, muziek

Jury vond dat Lotte in een jaar hard werken – te zien op L1 TV – haar talent het allermeest heeft ontwikkeld.

Op 5 januari jl. tijdens een spetterende slotavond in Theater Kerkrade maakte juryvoorzitter en musicalster Suzan Seegers bekend dat de 15-jarige Lotte Boonen uit Born het eerste seizoen van Talent & Co heeft gewonnen. De jonge danseres kreeg uit handen van directeur Jan Koks van Stichting FSI en gedeputeerde Ger Koopmans de FSI Talent Trofee en een cheque van 2.000 euro. Dat bedrag mag zij besteden aan bijvoorbeeld coaching en workshops om haar danstalent verder te ontwikkelen.

Iedere dag iets nieuws

Danseres Lotte Boonen wint Talent & Co
Lotte tijdens haar optreden in Theater Kerkrade (fotograaf: Pascal Moors)

Lotte, die tijdens de slotavond een poëtische ode bracht aan haar overleden opa, is geen onbekende voor het Huis voor de Kunsten Limburg. Eerder deed zij bijvoorbeeld mee aan een dansproductie van het Huis voor het schrit_tmacher Festival 2018. Ook stond ze begin 2018 centraal in onze rubriek Talent in Beeld. Daarin vertelde ze dat ze op het Bonnefanten College in Maastricht de havo doet in combinatie met de talentopleiding Dans én vier keer per week les volgt bij Slide Dans in Landgraaf en de dansschool van Stefano Giuliani in Lanaken. “Het is superleuk, omdat ik iedere dag iets nieuws leer”, aldus Lotte toen.

Talent & Co en het Huis

Talent & Co is een tv-format van Paul Versteegen Productions uit Landgraaf en werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg. Het bijzondere is dat het laat zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling van ontluikend talent en wat de mogelijkheden in Limburg zijn op het gebied van bijvoorbeeld (voor)opleidingen en coaching.

Omdat het Huis het als zijn taak ziet om talentvolle makers en kunstbeoefenaars te signaleren, de intrinsieke motivatie en kwaliteiten van talenten te bevorderen en bij te dragen aan een infrastructuur waarbinnen talenten kunnen excelleren, heeft het Huis zich vanaf het begin ingezet om van Talent & Co een succes te maken. Zo hielpen onze consulenten met het schrijven van het projectplan, traden we op als penvoerder richting diverse fondsen en zetten we samen een geslaagde crowdfundingcampagne op onder de noemer ‘Geef ze het podium’.

Ontwikkeling

De andere vier talenten die geselecteerd werden voor Talent & Co waren dj Tijn Bosch (ook Talent in Beeld bij ons), saxofonist Pim Hesen, fluitiste Fabiënne van den Hombergh en pianist Sino Schoonbrood. Alle vier hebben ze een jaar lang hulp van professionals gekregen om aan hun talent te schaven. Ook kregen ze bijvoorbeeld coaching op het gebied van presentatietechnieken en social media. Het mooie is dat ze alle vijf een geweldige ontwikkeling hebben doorgemaakt waar een grote groep mensen getuige van mocht zijn dankzij de uitzendingen op L1 TV.

Chantal Lambie - Boosten

Chantal Lambie-Boosten MA

consulent theater en fondsenwerving

verenigingsondersteuning, talentontwikkeling, financiering, deskundigheidsbevordering, cultuurbeleid
theater
Chantal wordt tijdens haar zwangerschapsverlof vervangen door Nikki Ramaekers (Toneelhuis LFA) en Marnix Mulder (verenigingsondersteuning). Neem voor fondsenwerving contact op met ons via info@hklimburg.nl of 0475 399 299.