LBT: Limburgs Kampioenschap voor solisten en kleine ensembles

talentontwikkeling
muziek

Deelnemers van tamboerkorpsen en drumbands, geselecteerd vanuit de solistenconcoursen die in januari plaatsvonden strijden om de Limburgse titel.

Op zondag 17 maart organiseert de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) in samenwerking met Harmonie Concordia Melick het Limburgs Kampioenschap voor solisten en kleine ensembles. Dit vindt plaats in ‘t Aad Raodhoes, Dorpsstraat 43 in Melick. Jeugdige solisten en kleine ensembles brengen een muziekstuk ten gehore voor jury en publiek en strijden hiermee om de Limburgse kampioenstitel. Bovendien mag een selectie door naar het Nederlands Kampioenschap.

De deelnemers zijn geselecteerd uit districtswedstrijden. Wie hierbij 85 punten of meer behaalde, mocht door naar het Limburgs Kampioenschap. Na weken van voorbereiding treden zij hier alleen of samen met andere leeftijdsgenoten op. Daarbij worden ze beoordeeld door een jury. Juryleden Anno Appelo en André Willems nemen het ongestemde slagwerk voor hun rekening en Rob Janssen en Leon Camp de blazers en het gestemde slagwerk. Alle deelnemers ontvangen een juryrapport om hen te stimuleren in hun muzikale ontwikkeling.

Rob Janssen

bc. Rob Janssen

consulent muziek en coördinator Jeugdfonds Cultuur Limburg

verenigingsondersteuning, talentontwikkeling, deskundigheidsbevordering
muziek
maandag t/m donderdag en vrijdagochtend