22 juni - 21 juli

InBeeld 2019 - Eindexpo

talentontwikkeling
beeldende kunst

InBeeld 2019, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg! Dit jaar staat de prijs in het teken van het thema 'Sporen'. Limburgse beeldende amateurkunstenaars konden tot 30 april hun werk met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door de hele provincie worden de werken geëxposeerd. De eindexpositie vindt plaats in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Het Huis voor de Kunsten Limburg, Gemeente Roermond en alle deelnemende centra voor de kunsten nodigen u van harte uit voor de opening van eindexpo van de InBeeld Prijs 2019. Hierbij worden ook de drie prijswinnaars van InBeeld 2019 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. Tevens is tijdens de opening de gelegenheid de deelnemers te ontmoeten en de tentoonstelling te bekijken.

Over InBeeld

InBeeld is dé tweejaarlijkse prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Iedereen van 12 jaar en ouder die in de ‘vrije tijd’ een of meerdere vakgebieden in de beeldende kunst beoefent, werd uitgenodigd om voor InBeeld 2019 één kunstwerk te maken rondom het thema ‘Sporen’. Maar liefst 351 kunstwerken werden ingezonden.

Per voorronde heeft een wisselende vakjury de voor InBeeld 2019 ingezonden werken beoordeeld op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema ‘Sporen’ en de toegepaste techniek. Uit iedere regionale voorronde-expositie (Landgraaf, Maastricht, Roermond, Sittard, Tongeren, Venlo, Venray en Weert) zijn tien winnaars gekozen. Deze 80 werken worden tijdens de eindexpo in de ECI Cultuurfabriek tentoongesteld. De expositie is gratis te bezoeken van 22 juni t/m 21 juli 2019, van maandag t/m zaterdag tussen 9.00-20.30 uur en op zondag van 10.00-17.00 uur.

Prijzen

Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. Winnaars van de voorronden worden van 22 juni t/m 21 juli 2019 tentoongesteld tijdens een eindexpo in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Daarbij worden de winnaars van InBeeld 2019 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. Ook is er per voorronde een publieksprijs.

InBeeld workshops

Rondom de eindexpo InBeeld 2019 is een randprogramma met workshops samengesteld. Klik hier om naar de pagina met het overzicht van de randprogrammering te gaan. 

Eindexpo

ECI Cultuurfabriek Roermond
ECI 13, 6041 MA Roermond
www.ecicultuurfabriek.nl
Datum: 22 juni t/m 21 juli 2019 
Opening en prijsuitreiking: zaterdag 22 juni, 16.00 uur

Organisatie

De InBeeld Eindexpo 2019 is een samenwerking tussen het Huis voor de Kunsten Limburg, de Limburgse kunstencentra en de Gemeente Roermond

Eddy Thonon

Eddy Thonon MEd

consulent beeldende kunst

talentontwikkeling, cultureel ondernemerschap
beeldende kunst
dinsdag, donderdag en vrijdag