Geef je instrument DOOR!

cultuureducatie
cultuureducatie, muziek

Op vrijdag 24 mei 2019 vindt Geef je instrument DOOR! plaats bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Deze middag staat in het teken van alle ins & outs op het gebied van muziekonderwijs. Doe mee aan één van onze interactieve sessies en ontmoet anderen die actief bezig zijn met meer muziek in de klas. Laat je daarna verrassen door de aftrap van een bijzonder initiatief en zie met eigen ogen wat muziekonderwijs teweeg brengt.  

Programmaoverzicht 

14.00 - 14.30 uur | Inloop 
14.30 uur | Start sessie Méér Muziek in de Klas 
14.40 uur | Start sessies 123 Zing, eigenwijs Digitaal, Adams Kidslijn 
15.45 uur | Pauze 
16.20 uur | Muzikale afsluiting 
17.00 uur | Einde

Programmasessies

1.      Méér Muziek in de Klas (start om 14.30 uur) Voor beleidsmakers, CMK-penvoerders, vertegenwoordigers van muziekscholen, bestuur van muziekbonden
Deze sessie wordt geleid door Méér Muziek in de klas, de landelijke organisatie die zich inzet voor muziekonderwijs. Hoe zorgen we ervoor dat vanaf 2020 muziekonderwijs muziekonderwijs verankerd is in het curriculum van de basisschool? Hoe ver zijn we in Limburg en waar kunnen er nog stappen worden gezet?

2.      Muziekmethode 123 Zing Voor leerkrachten, vakleerkrachten en Pabo-studenten, vertegenwoordigers van muziekverenigingen
De muziekmethode van 123Zing komt naar Limburg! In deze sessie geven professionals achter de methode waarin 21st century skills centraal staan, jouw een praktische training en inspiratie om meer uit de muzieklessen te halen.

3.      Muziekmethode Eigen-wijs Digitaal Voor leerkrachten, vakleerkrachten en Pabo-studenten, vertegenwoordigers van muziekverenigingen
Eigen-wijs is de digitale onderwijsmethoden voor het digibord met de grootste verzameling van kinderliedjes. Professionals van Eigen-wijs Digitaal geven tips en tricks over de toepassing van deze methode waarmee jij in de klas aan de slag kunt.

4.      Boomwhackers & MORE (Adams kids) Voor leerkrachten, vakleerkrachten en Pabo-studenten, vertegenwoordigers van muziekverenigingen
De onderwijsmethodes 123 Zing en Eigen-wijs Digitaal maken gebruik van instrumentarium. Boomwhackers en hun sprekende kleuren zijn daarin een bekend fenomeen. Veel leerkrachten en vakleerkrachten kennen dit dus al, maar wat kun je nu nog meer? In deze sessie leer je hoe je kunt afwisselen en uitbreiden met andere (slag-)instrumenten en zo steeds een uitdaging behoudt.

Inschrijven 

Ben jij actief bezig met muziekonderwijs of ben je van plan dit te gaan ondernemen? Zorg dan dat je erbij bent op vrijdag 24 mei! De Geef je instrument DOOR!dag is gratis toegankelijk. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan vóór 13 mei via onderstaande button.

Geef je instrument DOOR! is bedoeld voor leerkrachten (basisonderwijs), vakleerkrachten (voortgezet onderwijs), Pabo-studenten, CMK- penvoerders, vertegenwoordigers van muziekscholen, adviseurs en beleidsmakers cultuur(-educatie), bestuur van muziekbonden en vertegenwoordigers van muziekverenigingen.

Hanneke Suilen-Hendriks

Hanneke Suilen-Hendriks MA

projectleider DOOR! & cultuureducatie

cultuureducatie, talentontwikkeling
maandag t/m donderdagochtend
Julie

Julie Koolen-Janssen BA

PR & Communicatie

cultuureducatie, verenigingsondersteuning
maandag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend