Finale Limburgse Declamatiewedstrijd 2019

talentontwikkeling
streektaal, literatuur, theater

Maar liefst 28 kinderen uit groep 3 t/m 8 van basisscholen uit heel Limburg betreden het podium om een gedicht of verhaal voor te dragen in hun eigen Limburgse dialect. Wie wordt dé kampioen van Limburg?

Op zaterdag 25 mei a.s. vanaf 13.00 uur vindt in DOK6 Theater in Panningen de finale plaats van de Limburgse Declamatiewedstrijd 2019. Deze wordt georganiseerd door Veldeke Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg en is gratis toegankelijk voor publiek. Tijdens de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd betreden 28 kinderen uit groep 3 t/m 8 van basisscholen uit heel Limburg een voor een het podium om een gedicht of verhaal voor te dragen in hun eigen Limburgse dialect. Vaak gebeurt dat in de vorm van een ludieke act. Alle deelnemers zijn als winnaars uit de bus gekomen tijdens lokale voorrondes.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit Hortense Brounts (o.a. voorzitter Veldeke Krink Meestreech), Katja Henz (o.a. bekend van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer), Anke Peters (o.a. oud-winnares Limburgse Declamatiewedstrijd), Herm Pollux (o.a. oud-stadsprins van Venlo) en Ton van de Wijngaard (streektaalfunctionaris). Zij bepalen per categorie (groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8) wie met de eerste, de tweede en de derde prijs naar huis gaat. Tijdens het juryberaad treedt muzikaal talent Jelke Schijlen uit Maastricht op. De presentatie van de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd is in handen van leraar en dialectschrijver Hans Jacobs. Een overzicht van de prijswinnaars staat na afloop op www.veldeke.net.

Ton van de Wijngaard

drs. Ton van de Wijngaard

streektaalfunctionaris

deskundigheidsbevordering, cultuurbeleid
streektaal
dinsdag t/m vrijdag