21 - 25 juni

Annual International Dream Conference - Droomkunst tentoonstelling

talentontwikkeling
beeldende kunst

“In de nacht hoorde ik het roepen van de raaf. Ik droomde dat ik naar hem toe ging; hij was pikzwart en had een fluwelen glans op zijn veren, ik trok mijn kanten jurk aan. We zochten samen takken voor een nest en de raaf versierde mij met zijn veren. We genoten van de stilte van de nacht.” (Marte Hameleers)

De jaarlijkse internationale conferentie van de International Association for the Study of Dreams vindt plaats van 20 t/m 25 juni in de

Annual International Dream Conference
Vrouw met raaf door Marte Hameleers

kloostergangen van Rolduc, Kerkrade. De conferentie brengt allerlei disciplines van wetenschap en culturele uitingen rondom het thema van de droom bij elkaar. De IASD heeft meer dan 600 leden uit 20 verschillende landen en de conferentie vormt een belangrijke plaats van kruisbestuiving voor droom-geïnteresseerden van allerlei pluimage. Tijdens de conferentie wordt tevens een kunstexpositie gehouden over droomgerelateerde kunst.

Deelnemers

Aan de expositie nemen 63 kunstenaars deel uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Canada, de Verenigde Staten en Singapore. Er worden circa 120 werken tentoongesteld, waaronder schilderijen, grafisch werk, sculpturen, videowerk en ruimtelijke installaties. Hiernaast worden de droomkunstwerken van 50 kinderen die hebben deelgenomen aan de droomkunstoproep tentoongesteld.

Toegang

De tentoonstelling is gratis toegankelijk. De prijsuitreiking is besloten.

Samenwerking

De kunstexpositie over droomgerelateerde kunst wordt georganiseerd door de International Association for the Study of Dreams en is mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg.

Eddy Thonon

Eddy Thonon MEd

consulent beeldende kunst

talentontwikkeling, cultureel ondernemerschap
beeldende kunst
dinsdag, donderdag en vrijdag