Amateur-dansfestival

talentontwikkeling
dans

Op zondag 8 december organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg voor de achttiende keer het Amateurdansfestival, het tweejaarlijkse dansfestijn voor en door Limburgse amateurdansers.
's Middags kunnen amateurdansers in De Maaspoort in Venlo dansworkshops volgen in diverse stijlen. 's Avonds treden zij met hun eigen choreografie op tijdens een dansvoorstelling, waarbij het publiek vanaf 19.00u kan genieten van zeer uiteenlopende choreografieën, die elkaar in vliegende vaart opvolgen.

Programma Amateurdansfestival

Dansworkshops: 12.30 - 13.45 uur / 14.00 - 15.15 uur
Doorloop/generale: 15.45 - 17.45 uur
Voorstelling: 19.00 - 20.30 uur

Dansworkshops

Tijdens het Amateurdansfestival kun je tussen 12.30 en 15.15 uur deelnemen aan twee dansworkshops naar keuze. De workshops zijn dit jaar ingedeeld in 3 dansblokken: 
Dansblok A (Modern & Jazz) UITVERKOCHT: 12.30 - 13.45 uur Modern en 14.00 - 15.15 uur Jazz 
Dansblok B (Jazz & Hiphop): 12.30 - 13.45 uur Jazz en 14.00 - 15.15 uur Hiphop 
Dansblok C (Hiphop & Modern): 12.30 - 13.45 uur Hiphop en 14.00 - 15.15 uur Modern 
Deelname bedraagt € 6,50 p.p. Aanmelden is mogelijk tot 18 november 2019.

De dansdocenten


Audrey Apers - Modern
Audrey Apers
Audrey Apers studeerde in 2013 af aan de opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 2018 is Audrey als beginnende maker verbonden aan SALLY’s Danslab (een platform voor choreografen, op initiatief van SALLY en VIA ZUID, die op zoek zijn naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen via dans en beweging in een multidisciplinaire context). Voor (Im)Pulse, een coproductie van Krisztina de Chatel, SALLY en Ensemble 88, creëerde Audrey nieuw werk waarin de collaboratie met muziek centraal staat. Curtley Mooring - Hiphop 
Curtley Mooring
Curtley is een enthousiaste en zeer ervaren Hiphop docent met een echte passie voor het docentschap. Hij is geboren op Curacao en als jonge jongen naar Nederland gekomen. Hij danste met vrienden en is een echte autodidact. In 2006 startte hij zijn eigen dansschool, Hiphop Factory. Inmiddels heeft hij met zijn wedstrijddansers vele nationale- en internationale titels binnen weten te halen. Overdag geeft  hij les op diverse middelbare scholen in het kader van CultuurEducatie met Kwaliteit. Hij heeft ook meerdere jaren les gegeven op de Fontys Academie voor Danseducatie. Tevens is hij de Headjudge van UDO Nederland.

Tara Masimer - Jazz
Tara Masimer
Tara, is danseres, choreografe en dansdocente. Ze is o.a. werkzaam op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Dansacademie Lucia Marthas. In Senegal volgde Tara lessen bij Germaine Acgony, door wie ze grote passie voor Afrikaanse dans ontwikkelde. Ze vermengt in haar eigen lessen elementen uit hedendaagse Afrikaanse dansstijlen met fundamenten uit klassiek ballet.
 

Avondvoorstelling

Treed op met je eigen choreografie tijdens het Amateurdansfestival op zondag 8 december om 19.00 uur. Per danser/dansschool/-groep mag je maximaal 3 optredens verzorgen met een maximum tijdsduur van 15 minuten. Deelname is gratis. Aanmelden is mogelijk tot 18 november 2019.

De dansvoorstelling is toegankelijk voor een enthousiast publiek. Wil jij zien wat Limburgse amateurdansers in hun mars hebben? Kom dan genieten van zeer uiteenlopende choreografieën, die elkaar in vliegende vaart opvolgen. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Theater De Maaspoort

Grace Bellel

Grace Bellel BA

consulent dans

talentontwikkeling, deskundigheidsbevordering
dans
maandag, dinsdag en donderdag